Translate

Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Eπίσκεψη της γ΄τάξης στο ΚΗΦΗ







Το Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων που βρίσκεται στη Νέα Αλικαρνασσό είναι πολύ κοντά στο σχολείο μας. Αλλά η επίσκεψη μας σ αυτό δεν έγινε γι αυτό το λόγο. Μήνες τώρα την προετοιμάζαμε με την κυρία Ειρήνη Ζορμπαδάκη υπεύθυνη του προγράμματος και την κυρία Γεωργία Σταθάκη Κοινωνική λειτουργό.

Η σημερινή συνάντηση έγινε με αφορμή το πρότζεκτ που κάνουμε στο Etwinning  με θέμα την Κρητική διατροφή.
Πρωταγωνιστής της ημέρας το κάστανο.
Ένα τεράστιο μοναστηριακό τραπέζι στρωμένο με όλων των ειδών τα κάστανα. Ωμά, βραστά, ψητά γλυκό, κάστανα μόλις κομμένα από το δέντρο, φωτογραφίες του παραδοσιακού καστανά, φωτογραφίες του δέντρου καστανιά φορτωμένο με καρπό!
Και στο βάθος οι οικοδεσπότες μας, με τη χαρά ζωγραφισμένη στα πρόσωπά τους, και πρόθυμοι να μας πουν όλες τις πληροφορίες για το κάστανο.
Το δέντρο που εδώ στην Κρήτη ευδοκιμεί στα Χανιά, αλλά που λατρεύεται από όλους τους νομούς της Κρήτης το ίδιο.

Τα παιδιά μοίρασαν τις ζωγραφιές που φτιάξαμε, κράτησαν σημειώσεις για όλα όσα άκουσαν και δοκίμασαν με ιδιαίτερη όρεξη όλες τις λιχουδιές από κάστανο.

Η γ΄τάξη του 1ου Δημοτικού Σχολείου Νέας Αλικαρνασσού ευχαριστεί από καρδιάς τους υπεύθυνους του προγράμματος ΚΗΦΗ για την πρόσκληση αλλά και την συνεργασία , τους εργαζόμενους στο ΚΗΦΗ, αλλά και τ ον Σεφ του προγράμματος για το πεντανόστιμο γλυκάκι από κρέμα κάστανου και σοκολάτα που κέρασε όλα τα παιδιά!

Στο τέλος φύγαμε με τα χέρια γεμάτα κάστανα, το μυαλό γεμάτο νέες γνώσεις και τα πρόσωπα όλο ευχαρίστηση γι αυτή την υπέροχη εμπειρία που απέδειξε για άλλη μια φορά, πως η καλύτερη πηγή γνώσης είναι ο παππούς και η γιαγιά μας. Κι όσο τους έχουμε πρέπει να είμαστε κοντά τους, να τους αγαπάμε και να τους ακούμε προσεχτικά.   Είναι το μόνο που μας ζητούν.

























Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου